ΨΥΧΗ & ΧΡΩΜΑ

Μιχαηλίδου Αποστολία    Msc Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια

Αποφοίτησα από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011. Το ενδιαφέρον μου πάντα αφορούσε την κλινική πράξη και τις ανθρώπινες σχέσεις και δυναμικές, αυτό με οδήγησε στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Integrative Counseling and Psychotherapy του πανεπιστημίου του Derby της Αγγλίας, οπου και εκπαιδεύτηκα στην συνθετική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ενηλίκων, ατομικά και ομαδικά,με συνεχή πρακτική και εντατική εποπτεία στο Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Είμαι μέλος του British Association of Counseling and Psychotherapy από το 2017. Παράλληλα υπήρξα εκπαιδευθείσα στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που πραγματοποιεί το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τη σχολή δημόσιας υγείας Αθηνών και το San Diego University California, με αντικείμενο τη διοίκηση δομών υγείας και κοινωνικό σχεδιασμό στο πεδίο των εξαρτήσεων.

 Βρίσκομαι σε μια συνεχή προσπάθεια να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και τις ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες για αυτόν τον λόγο και το 2017 αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη θεραπεία μέσω τέχνης και να εντάξω την τέχνη που αγαπω ιδιαιτέρως στη θεραπευτική διαδικασία. Παράλληλα πραγματοποίησα ερευνητικό έργο σχετικά με τη συμβολή της τέχνης στη θεραπεία των εξαρτήσεων.

Στην κλινική μου πράξη χρησιμοποιώ το συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας το οποίο ενσωματώνει στοιχεία από τρεις προσεγγίσεις : την γνωστικοσυμπεριφορική, την ανθρωποκεντρική και τέλος την ψυχοδυναμική προσέγγιση με κύρια εστίαση στο κομμάτι του δεσμού (attachment).